Szaszłyki wieprzowe.
Czas przygotowania (1 godzina 30 minut , 4 porcje/)
składniki:
- 560 g kotletów z karczku wieprzowego ( 1 opakowanie)
- 250 g wędzonego boczku
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- przyprawa do grilla , sól
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh71IHyfoeqRUiYLczf5lHO2DcATVLhsneEGtPh2SWDLZZmB6y7Z9kVhsOBInPs-V7hSY5JaTCnMj_aXyNX8fsixP-vjwi3kjCpOclNqx-C4m0cMx_CyHl2tPNjxsXRxiw6e-k3fgL1u80/s1600/pobrane.jpg)
przygotowanie.
- Cebulę obieramy i siekamy .
- Mięso płuczemy , osuszamy , kroimy na kawałki o boku 3 cm. posypujemy solą
i przyprawą do grula i posiekaną cebulą. następnie smarujemy oliwą i odstawiamy
na godzinę. - W tym czasie boczek kroimy w plasterki o grubości 0.5 cm. i na kwadraty o boku
3 cm. - Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasiennie, a następnie kroimy na kawałki tak jak boczek.
- Na szpadki lub patyczki do szaszłyków nadziewany naprzemiennie kawałki mięsa boczku
i papryki. - układamy szaszłyki na blaszce i pieczemy około15-20 minut w temperaturze 200 stopni
- Podajemy z ryżem , frytkami lub pieczonymi ziemniakami i piklami ( mieszanki warzywnej zaprawionej w occie i soli)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz