Przepisy z książki odchudzanie zaczyna się z głową . Danuty Awolusi.
FRYKAS
z warzyw
składniki
- 1 duża cebula
- 1 papryka czerwona lub żółta
- 1 seler korzeniowy
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- około 400 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona )
- sos sojowy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ziaren kminku
- kilka ziaren ziela angielskiego
- czarny pieprz i sól do smaku
- Kminek i ziele angielskie obwiązuje w gazę lub sitko do parzenia herbaty
- Przygotowuje duży garnek
- Cebule , marchewkę, seler i paprykę kroje w kostkę. i wrzucam do garnka
- Zrumienić i zalać szklanką wody . Dodać gazik z przyprawami.
- Dodaje soli i pieprzu do smaku.
- Warzywa duszę 15 minut. w tym czasie obieram ziemniaki i kroję w Kostke
- Do podduszonych warzyw dodaje pokrojone ziemniaki i koncentrat pomidorowy.
- Dolewam kolejną szklankę wody oraz sos sojowy i dusze 5 minut.
- Na sam koniec dodaję fasolkę .
- Całość mieszam i doprawiam do smaku powstały sos.
- Gotować wszystko jeszcze przez około 5 minut. po czym czekamy aż wystygnie a smaki warzyw się ,, przegryzą''.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz