piątek, 11 października 2019

Frykas z warzywami.

Frykas  warzyw . To musi być dobre.:)
 Przepisy z książki  odchudzanie zaczyna się z głową .  Danuty Awolusi.
FRYKAS 
z warzyw 
składniki
  •  1 duża cebula
  •  1 papryka czerwona lub żółta
  • 1 seler korzeniowy
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • około 400 g  zielonej fasolki szparagowej  ( może być mrożona )
  •  sos sojowy
  •  2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ziaren kminku
  •  kilka ziaren ziela angielskiego
  • czarny pieprz  i sól do smaku
przygotowanie:
  1.  Kminek i ziele angielskie  obwiązuje w gazę lub sitko do parzenia herbaty
  2. Przygotowuje  duży garnek
  3.  Cebule , marchewkę, seler i paprykę kroje w kostkę.  i wrzucam do garnka
  4. Zrumienić i zalać szklanką wody  . Dodać  gazik z przyprawami.
  5. Dodaje soli i pieprzu do smaku.
  6. Warzywa  duszę 15 minut. w tym czasie obieram ziemniaki i kroję w Kostke
  7. Do podduszonych warzyw dodaje pokrojone ziemniaki i koncentrat pomidorowy.  
  8. Dolewam kolejną szklankę wody  oraz sos sojowy i  dusze 5 minut.
  9.  Na sam koniec dodaję fasolkę  .
  10. Całość mieszam i doprawiam do smaku powstały sos. 
  11. Gotować  wszystko jeszcze przez około 5 minut.  po czym czekamy aż wystygnie a smaki warzyw się ,, przegryzą''. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz