składniki na wersję mięsną:
- 1/2 dużej piersi kurczaka
- 1 spora marchewka
- 1 mała cebula
- 1 cm imbiru
- 2 łyżki sosu sojowego ( możne jakiś inny też dobry )
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP4fTCrzv-dn5tbjOtUcAybVE6wbxPusrI3sTMd19pPFD9DZSCUKPKHr3o_JACLXECAlIvoU2CBHJRicYbuc0XtpgldnhWE1ykqU_gQqxkmOJvobxzQNWHUNz6OE0WwzNVN0tDa86Hqj4/s320/dca54a2cfbca89d795746972e6fff153_370992_5a2e7e5a6ed65_wm.jpg)
- Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
- Mięso pokrojone w kostkę wcześniej mielę,
- marchewkę i cebulę trę na tarce o dużych oczkach i dodaję do mielonego mięsa.
- imbir ścieram na drobnych oczkach
- Dodaję sos , pieprz , i wyrabiamy wszystko.
- Z masy formujemy małe podłużne pulpety i układamy je na blaszce
- Pieczemy około 20 minut do zrumienienia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJ80A6TTl3lSrvKcSh4lsGh3XTojLDwl6PMo1TEaJ-Oq0wC4nw8MiPEkWS3V-WJIbDI-CNASD_Dykzh6EtcB5e09n8ScYq6lrBPg15qHQjpweZjiMnw8rR8o09Uwpnb-pJpn8rZLPS8Hc/s320/IMG_7146-1080x909.jpg)
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- puszka białej fasoli
- 1 spora marchewka
- 1,5 cm imbiru
- łyżeczka soli
- pieprz.
- Kaszę wcześniej ugotować . wystudzić.
- Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem.
- Do kaszy dodajemy odsączoną fasolkę
- Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Marchewkę i imbir ścieramy na drobno.
- Wszystkie składniki i miksuje
- Z powstałej masy formujemy okrągłe pulpety .
- Układamy na blaszce i pieczemy 20 minut do zrumienienia.
- Po upieczeniu wystudzamy 20-30 minut, a następnie zdejmujemy z blaszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz