piątek, 11 października 2019

Zupa ,, nic'' na zimę.

Troszkę inna zupa  niż ta którą znalazłam w zeszyscie mamy.
Myślę jednak, że warta skosztowania :)
Prosta , szybka , rozgrzewająca.
 Przepisy z książki  odchudzanie zaczyna się z głową .  Danuty Awolusi.
 Zupa na zimę (NIC)
  Składniki na duży garnek
  • 1 papryka czerwona lub inna
  • por 
  • cebula
  • około 250 g pieczarek
  • 1 cukinia 
  • 1 puszka pomidorów
  •  3 łyżki soczewicy ( kolorowa)
  •  1 garść poszatkowanej kapusty 
  • kilka garści zielonej fasolki szparagowej
  • pierść z kurczaka 
  • przyprawy : curry,  czosnek,  suszony tymianek , bazylia , słodka papryka , sól sos  sojowy 
przygotowanie :
  1. Cebule   siekamy i podsmażamy 
  2. Pieczarki siekamy w plastry  i posmażamy z cebulą
  3. Kapustę drobno poszatkowaną   i dodaję do garnka
  4. Pozostałe   warzywa  kroję i dorzucam  do garnka,
  5. Dodać fasolkę i przyprawy do smaku.
  6.  Zalać  wodą  i dodać soczewicę  . 
  7. Zupe gotować około 30 minu.   
  8.  Mięso pokroić w kostkę 
  9. Dodaję mięso do garnka. 
  10.   Blendujemy  lekko warzywa, aby zagęścić sos.
  11.  Dopiero na talerzu doprawiamy sosem sojowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz