poniedziałek, 7 października 2019

surówka z selera , jabłka i chrzanu - czyli coś do obiadu :)

Surówki mają to do siebie że pasują nie mal do wszystkiego. Jako dodatek do obiadu lub przekąska przed czy jako podwieczorek.  Smacznie. Zdrowo. Kolorowo.

Przepisy z książki  odchudzanie zaczyna się z głową .  Danuty Awolusi.

Surówka z selera , jabłka i chrzanu: 

składniki na 2-3 porcje.
  • 1 średni seler korzeniowy
  • 1-2 słodkie jabłka
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki startego chrzanu ( bez cukru , ze słoika)
  • 1 łyżka oliwy 
  • sól i pieprz do smaku
  •  orzechy włoskie lub natka pietruszki. (dekoracja)
przygotowanie:
  1.  Seler obieram , jabłka usuwam nasionka
  2.  Wszystko  trę na tarce o dużych oczkach
  3. dodaję sok z cytryny , pół łyżeczki soli , chrzan, oliwę i szczyptę pieprzu.
  4.  Wymieszać .
  5.  Surówkę dekorujemy orzechami włoskimi lub natką pietruszki
  6. Można spokojnie podawać do pulpetów lub innych dań mięsnych 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz