Przepisy z książki odchudzanie zaczyna się z głową . Danuty Awolusi.
Pieczeń z kurczaka
- 2 opakowania piersi z kurczaka
- 1 duża marchewka
- 1 spora cebula
- 1/2 średniej cukinii
- 2 łyżki kaszy manny
- 4 łyżki sosu sojowego
- łyżeczka soli
- 1 czubata łyżeczka curry
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku ( lub 2 ząbki )
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLulirtmwGDUmQacWTfHv34ES5ydvs7Cm0kqrGmciqiP0R6Im-zmJuUgyThgKtwam6Mc2R-VeqcY5RMug8p1aReliuxGB6KtLRB59gRSZLeNBfOiuKCdMEo_A85O7Tumh7u2o8PaKMM8I/s320/maxresdefault.jpg)
przygotowanie:
- Nastaw piekarnik na 180 stopni
- Przygotuj keksówki wyłożone papierem do pieczenia
- Cebulą drobno kroimy , a pora w cieniutkie piórka , marchewkę i cukinię ścieramy na ta
- Wszystkie warzywa podsmażamy na patelni chwilkę.
- Dodać przyprawy : carry, paprykę , tymianek , czosnek,
- Warzywa z patelni muszą przestygnąć.
- Mięso zmielić
- Do zmielonego już mięsa dodać , koncentrat pomidorowy , sól sos sojowy , kaszę mannę i przestudzone warzywa ,
- Mieszamy wszystko dokładnie.
- Z powstałej masy formujemy klops i wkładamy do foremki
- Nawilżamy wodą wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopi.
- Po tym czasie sprawdzamy czy się pieczeń się zrumieniła Pieczemy jeszcze 10-15 minut.
- Po upieczeniu pieczeń musi wystygnąć aby móc ją pokroić
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz