czwartek, 3 października 2019

Surówka z kapusty pekińskiej


Znam ją i lubię choć w innej wersji. Myślę , że i ta jest warta uwagi. Tym bardziej że fit.  
Dobra jako dodatek do obiadu lub  podwieczorek. 

Przepisy z książki  odchudzanie zaczyna się z głową .  Danuty Awolusi

Surówka z kapusty pekińskiej 
składniki na 4-5 porcji:
  •  1/2  dużej kapusty pekińskiej.
  • 2 duże  słodkie jabuszka ( 3-4 średnie)
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól , pieprz do smaku,

 przygotowanie :
1. Kapustę pekińską  szatkujemy  bardzo drobno.
2. Jabłka, kroimy w  ćwiartki i usuwamy nasionka a następnie scieramy  na tarce o dużych oczkach
3. Kapustę  dodajemy do startego jabłuszka.
4. Doprawiamy jogurtem sokiem z cytryny , solą i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystkie składniki.
5. Surówkę najlepiej zjeść od razu po przyrządzeniu .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz