Znam ją i lubię choć w innej wersji. Myślę , że i ta jest
warta uwagi. Tym bardziej że fit.
Dobra jako dodatek do obiadu lub podwieczorek.
Przepisy z książki odchudzanie zaczyna się z
głową . Danuty Awolusi
Surówka z kapusty pekińskiej
składniki na 4-5 porcji:- 1/2 dużej kapusty pekińskiej.
- 2 duże słodkie jabuszka ( 3-4 średnie)
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól , pieprz do smaku,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqkUPM7MwU0GoYlM3JtyvFCKjLe4NdsSVBeKkNeR0qhQlTGn4YIC1ONyJKaaHW32hSlc7SpJHb9f7W2hQVShT15y3xlrLOAw37-waRSRmIUAWn7rJWrd54ma6-gJvz1N4AA2bL6rcAWUY/s320/maxresdefault.jpg)
przygotowanie :
1. Kapustę pekińską szatkujemy bardzo drobno.
2. Jabłka, kroimy w ćwiartki i usuwamy nasionka a następnie scieramy na tarce o dużych oczkach
3. Kapustę dodajemy do startego jabłuszka.
4. Doprawiamy jogurtem sokiem z cytryny , solą i pieprzem do smaku. Mieszamy wszystkie składniki.
5. Surówkę najlepiej zjeść od razu po przyrządzeniu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz