Uwielbiam
je . Zapytacie pewnie co to takiego? Odpowiem nic specjalnego ale bardzo smacznego.
Moja babcia często je robiła ku mojemu zadowoleniu. Nie wiem co to danie w sobie ma, ale mogłabym je jeść tak często jak mój chłopak jada zupę pomidorową J hi
Moja babcia często je robiła ku mojemu zadowoleniu. Nie wiem co to danie w sobie ma, ale mogłabym je jeść tak często jak mój chłopak jada zupę pomidorową J hi
Paczka Makaron
świderki lub łazankowy .
500 gram
kiełbasy ( żywiecka , albo taka co można
na grilla)
500 gram
kiszonej kapusty ( moja babcia częściej
robiła w wersji ze słodką kapustą było smaczniejsze )
2 cebule
Oliwa
Pieprz sól,
liścia laurowego i ziele angielskie
Wykonanie:
1.
Makaron
ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
2.
Kapustę
kiszoną ugotować z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Odcedzić .
wycisnąć. Pokroić na drobno.( kapustę
słodką poszatkować i sparzyć w
osolonej wodzie odcedzić )
3.
Kiełbaskę
pokroić i zasmażyć na oliwie.
4.
Cebulkę
pokroić w drobną kostkę i uprażyć na złoty kolor.
5.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i
przyprawić sola i pieprzem do smaku. Podawać przysmażone i ciepłe. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz