piątek, 22 marca 2019

Spaghetti Bolognese

 To wersja Spaghetti dla mięsożerców.

Składniki :

  • mięso mielone ( opakowanie 400-500 g. )
  •  2-3 pomidory ( pozbawione  skórek ) lub puszka  gotowych pomidorów.
  • cebula 
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pieprz sól do smaku.
  •  około szklanki  bulionu  rosołowego


Przygotowanie:
  1.  mięso  podsmażyć na patelni. 
  2. uprażyć cebulkę i posiekany  drobno  czosnek.
  3. dodać sól , pieprz do smaku, 
  4. dodać świeże pokrojone w kostkę  pomidory pozbawione skóry lub puszkę gotowych pomidorów. 
  5. zalać wszystko bulionem . Gdy wszystko  zgęstnieje. podawać z ugotowanym w osolonej wodzie
  6.  z odrobiną oliwy  makaronem spaghetti  ( u mnie go łamiemy na części ,żeby łatwiej można było
  7. go zjeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz