Biszkopt to ciasto które mimo swojej prostoty nie zawsze wychodzi każdemu. Ja chyba jestem tą osobą którą biszkopty nie lubią. Wypróbowałam już kilka przepisów a jeden z nich znalazłam nawet w zeszycie mamy. Jednak ani mi ani jej nigdy nie wyszedł taki jak powinien. Nie to co mojej koleżance Adzie. Jej nawet od niechcenia wychodzą pyszne torty. Nie wiem jak ona to robi.
Nie raz ją pytałam o to ale nic więcej prócz typowego przepisu na biszkopt nie dowiedziałam się.
No cóż może z tym po prostu trzeba się urodzić.
Nie raz ją pytałam o to ale nic więcej prócz typowego przepisu na biszkopt nie dowiedziałam się.
No cóż może z tym po prostu trzeba się urodzić.
Biszkopt
Składniki :
2 jajka ( białka ubić )
1 szklanka maki krupczatki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
lub kisiel bez cukru – kolorowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
.Piec 30 minut
Krem :
¼ l mleka przegotowana , 3-4 łyżki mąki rozrobić z wodą . mleko odstawiamy mieszamy z mąką . studzimy
1 kostka palmy
szklanka cukru
1 żółtko i zapach ( utrzeć )
Później dodajemy mleko po
łyżeczce . Dobrze ucierać , odstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz