wspomnienia kulinarne Werki
czwartek, 21 marca 2019
Rudzielec
Nie wiem jak wam ale nazwa mi się bardzo nie podoba. Przypomina mi tylko koleżankę która często przezywali bo jako jedyna w klasie miała rude włosy. dlaczego, więc to ciasto taką ma nazwę?
Kto wie?
Rudzielec
Składniki i wykonanie :
½ kg mąki
½ kostka palmy
2 jajka
1 łyżeczka sody
1/2 szklanka cukru
3 łyżki miodu ( zagnieść i podzielić na 3 porcje)
½ kostki masła
½ kostki palmy ( ucierać i dodać zimny budyń)
½ kostki palmy
2 łyżki kakao
½ szklanki cukru
2 łyżki wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz