Pamiętam jak siedziałam
na krześle w kuchni i nie mogłam doczekać się aż dostanę łyżkę
do oblizywania.
do oblizywania.
Dziś łatwiej jest iść do sklepu i kupić krówka jak
i tysiące innych słodyczy. Dla mnie jednak
te krówki mojego taty są niezastąpione w swej prostocie. Bo to w sumie tylko cukier ,
masło i mleko J
te krówki mojego taty są niezastąpione w swej prostocie. Bo to w sumie tylko cukier ,
masło i mleko J
Takie
proste a takie dobre. A wy macie takie
swoje słodkie wspomnienia?
Składniki na cukierki :
Wykonanie:
- Wszystko razem gotujemy około 60 minut na małym ogniu cały czas mieszając.
- Gdy gotująca się masa będzie miała gęstość budyniu odstawiamy z ognia i mieszamy jeszcze minutkę dwie aby nie było bąbli lub piany.
- Tak przygotowaną masę korówkową przelewamy do blaszki wyłożonej papierem .
- Potem całość studzimy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin a najlepiej całą noc.
- po wyjęciu z lodówki kroimy ostrym nożem. następnie możemy popakować małe cukierki
- w celofanowe papierki ( foliowe) i już. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz