To proste i szybkie danie . Jest ono oparte na
makaronie w sosie jajecznym z dodatkiem boczku i parmezanu.
Składniki na około 6 porcji (kwestia umowna )
Składniki na około 6 porcji (kwestia umowna )
4 jajka
200 g. słodkiej płynnej
śmietany.30%
200 g boczku
60 g startego parmezanu ( lub
sera żółtego do posypania)
sól , pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek ( lub olej)
sól , pieprz do smaku
1 łyżka oliwy z oliwek ( lub olej)
Sposób na przygotowanie :
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju . Odcedzić po ugotowaniu według wskazówek na opakowaniu.2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.3. śmietanę, jajka i ser zmieszać ze sobą i zblędować.4. zmieszać ze sobą boczek i powstałą masę jajeczną.5. Dodać makaron . Wszystko wymieszać .Podawać ciepłe . Posypać resztą startego sera.Smacznego😜
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz