Befsztyki wołowe z cebulką
składniki: - 1 kg mięsa wołowego mielonego
- żółtko
- sól , pieprz,
- 2-3 łyżki masło klarowane
oprócz tego potrzebujesz:
- 2-4 duże cebule
- 2-3 łyżki masła klarowanego
- ugotowane i okraszone tłuszczem ziemniaki.
przygotowanie:
- Mięso mielone doprawić sola i pieprzem dodać żółtko i uformować małe okrągłe befsztyki . Smażyć na rozgrzanym maśle.
- Cebulę pokroić w talarki i zrumienić na maśle.
- Podawać befsztyki polane cebulą i okroszone tłuszczem ze smażenia.
- Dobrze smakują podane z pure ziemniaczanym . Można też zrobić mizerię z ogórków lub podać osolonego lekko pomidora.I mamy smaczny i sycący obiadek gotowy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz