Gulasz wołowy
składniki:
- 2 kg zrazików wołowych
- 2-3 łyżki masła klarowanego
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- szklanka bulionu
- sól i pieprz , papryki ostrej i słodkiej
- 2 łyżki śmietany i mąki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVTKTLeJ_Y9NZiAo23c9k7HUNuI7SR7PcY9UHNQ8b5h3ETp3HCaHB6GVoaFl96KdWKpEoO7xVbggyJmOOQUBqOOiqq1w4Kk99Vimy1_LIKAhhPo54eMKJ-0W8YhG2wLPz9WUlpauGross/s320/gulasz-wolowy-z-ziemniakami-379116.jpg)
Przygotowanie:
- Pokrojone w mniejsze kawałki zrazy wołowe usmażyć na maśle i poddusić n wolnym ogniu podlewając co jakiś czas wodą.
- Doprawić solą i pieprzem , papryką,
- Dodać podprażoną cebulę i czosnek .
- Dodać szklankę bulionu zagotować.
- Dodać śmietany rozrobionej w mące. Zagotować.
- Podawać ciepłe z kaszą , ziemniakami wybraną surówką. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz