niedziela, 12 maja 2019

Gulasz wołowy

Kolejny pomysł na obiadową nudę.
Gulasz wołowy
składniki:

  • 2 kg  zrazików wołowych
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • szklanka bulionu 
  • sól i pieprz , papryki ostrej i słodkiej 
  • 2 łyżki śmietany i mąki 

Przygotowanie:

  1. Pokrojone w mniejsze kawałki zrazy wołowe  usmażyć na maśle i poddusić n wolnym ogniu podlewając co jakiś czas wodą.
  2. Doprawić solą i pieprzem , papryką, 
  3. Dodać podprażoną cebulę i czosnek .
  4. Dodać szklankę bulionu zagotować. 
  5. Dodać śmietany rozrobionej w mące. Zagotować.
  6. Podawać ciepłe z kaszą , ziemniakami wybraną surówką. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz