czwartek, 9 maja 2019

zupa z razowego chleba

Kolejna  przepis z wycinki gazety. Zastanawiający a jednocześnie prosty. Czy smaczny? Przekonajmy się gotując.
zupa z razowego chleba 
składniki:

  • 4 kromki razowego chleba czerstwego
  • 2 łyżki tłuszczu 
  • cebula 
  • 1,5 litra wody
  • 2 kostki rosołu wołowego
  • 2 jajka 
  • odrobina papryki lub pieprzu
  • zielona pietruszka

 Przygotowanie:

  1.  Razowy chleb pokroić w kostkę , zrumienić w tłuszczu razem z drobno pokrojona cebulą. 
  2. Zalać odmierzoną ilością  wody , podgotować , dodać kostki rosołowe i odrobinę  papryki  lub pieprzu .
  3. Jajka rozmącić w kubku i wlać je do zupy. 
  4. Dodać spora ilość zielonej pietruszki od razu podawać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz