czwartek, 9 maja 2019

zupa z bułek

Przepis z wycinka starej gazety  z dopiskiem - przepisy na życzenie.:)
 Zupa z bułek 
składniki :
  • 2 kostki rosołu wieprzowego 
  • 1,5 litra wody 
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 3 -4 duże jajka 
  •  zielony koperek lubi pietruszka
 przygotowanie:
  1. Zagotować  wodę z kostkami rosołu. 
  2. Do sporego kubeczka wbić jajka , dodać 2 łyżki przestudzonego rosołu lub wody i odrobinę  soli , wymieszać a następnie  wsypać tartą bułę i jeszcze  wymieszać. 
  3. Ciasto bułkowe  wlać do rżącego rosołu , zagotować. Wsypać sporo zielonej pietruszki lub koperku.  Zjeść od razu po przygotowaniu. Przechowywana gęstnieje i traci smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz