sobota, 11 maja 2019

Sałatka pieczarkowo- selerowa

Kolejna smaczna i szybka sałatka.  Warzywna i pełna witamin. Idealna na podwieczorek . Spróbujcie sami.

Sałatka pieczarkowo- selerowa
Składniki :

  • 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
  • 1 litrowy słoik selera białego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 8 jajek
  •  garść posiekanej natki pietruszki , szczypiorku 
  • 1 jedno kwaśne jabłko
  • 1 cebula
  •  majonez , 
  • 1-2 łyżeczki musztardy ,
  •  sól , pieprz do smaku.
przygotowanie :

  1. Pieczarki odsączyć i pokroić w grubą kostkę, 
  2. Seler i kukurydzę,  fasolę, osączyć z zalewy. 
  3. Jabłko , cebulę i jajka obrać i pokroić  w drobną kostkę .  
  4. Dodajemy posiekany  drobno szczypiorek i  zieloną natkę pietruszki  . 
  5. Łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku   musztardą , pieprzem i solą. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz