Kolejna smaczna i szybka sałatka. Warzywna i pełna witamin. Idealna na podwieczorek . Spróbujcie sami.
Sałatka pieczarkowo- selerowa
Składniki :- 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
- 1 litrowy słoik selera białego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 8 jajek
- garść posiekanej natki pietruszki , szczypiorku
- 1 jedno kwaśne jabłko
- 1 cebula
- majonez ,
- 1-2 łyżeczki musztardy ,
- sól , pieprz do smaku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZdAFpnJGDkCcLgVayaz3Y5lRYUD3BG6l2E9DqZi7v3ebPvlOOva0-3N1JWKmHuLnv9NOLzEzUfWupqGvbfl3v8ddHNAfvAXZUCbiASb2zc4bnvfUW9kLogVtYgWFZbCBSbhC2hLSbMDw/s320/sa%25C5%2582atka+pieczarkowo-+selerowa.jpeg)
- Pieczarki odsączyć i pokroić w grubą kostkę,
- Seler i kukurydzę, fasolę, osączyć z zalewy.
- Jabłko , cebulę i jajka obrać i pokroić w drobną kostkę .
- Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i zieloną natkę pietruszki .
- Łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku musztardą , pieprzem i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz