poniedziałek, 13 maja 2019

Kotlety duszone

Kruche  smaczne duszone kotlety w aromatycznym sosem . Pyszny dodatek do obiadu. Znudzić się nie może.
Kotlety duszone w sosie 
Składniki ( na 4-6 osób) :

  • 4-6  kotlety wieprzowe roztłuczone 
  • olej do smażenia
  • sól do oproszenia
  • sos korniszony lub ogórkowy ( patrz sosy)

przygotowanie:

  1. Kolety wieprzowe  rozbić tłuczkiem do mięsa.
  2.  Doprawić solą  i smażyć bez panierki  na gorącym tłuszczu.
  3.  Gdy się podpieką  ułożyć w rondelku i zalać sosem  korniszony lub ogórkowym 
  4.   Podgotować kotlety w sosie  pod przykryciem przez kilka minut . 
  5. Wydawać  do obiadu z tłuczonymi ziemniakami lub kasza .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz