poniedziałek, 13 maja 2019

Blok czekoladowy

Kiedy w sklepach było mało wszystkiego, a czekolada była bardzo trudno dostępna. Mamy i babcie robiły takie domowe łakocie
Blok czekoladowy
Składniki

  • 3,5 paczek  herbatników
  • 2 jajka
  •  1/2 masła roślinnego lub palmy
  •  1/5 szklanki cukru (około 3-4 łyżki )
  • 2 łyżki kakao

przygotowanie:

  1.  Jajka utrzeć z cukrem. dodać masło  roztopione i  pozostałe składniki.  
  2. Ciastka  wykruszyć do  masy i wymieszać .
  3.  Przełożyć do foremki wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. 
  4. Po schłodzeniu. pokroić w  małe kawałki  ostrym nożem. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz