niedziela, 12 maja 2019

sos musztardowy

 Już chyba był. Sama nie wiem jeśli tak to pewnie inaczej robiony.
Sos musztardowy  
składniki

  • łyżka masła
  •  2 łyżki mąki
  •  2 łyżki musztardy
  • 1-2 szklanki  bulionu rosołowego  lub wody 
  •  1-2  łyżki gęstej śmietany  
  • pieprz , sól , cukier do smaku.

przygotowanie:

  1. Zasmażyć łyżką masła z dwoma łyżkami mąki.  
  2. Dwie łyżki musztardy rozrobić w wodzie lub  rosole. 
  3. Można dodać 1-2 łyżki gęstej śmietany rozrobione z musztardą w wodzie.
  4. Doprawić do smaku  sola , cukrem , pieprzem . 
  5. Gdy sos zgęstnieje podawać z rybami morskimi  i wszelakimi mięsiwami 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz