Słodkie ciastka na dwa sposoby .
Sposób 1.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1iXnBzr5HQzoo68mwenlgq0QDH3T6fxMBouU1Xl14Kq6gPAoAdcqwLsAE4WhdqrTTopYsSfHZYLNzx_MmI35UCoG7-e5VGOnysQ1LfI2yCVVHyCpfbddFc4ObVzdijmRixXs2ZF5CZqg/s320/orzechowe-kulki-mocy.452148.jpg)
- szklanka zmielonych herbatników
- szklanka zmielonych orzechów włoskich
- 2 łyżki miodu
- 5 łyżek śmietany
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki kokao
- 2-5 łyżek cukier gruboziarnisty - do obtoczenia
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy kuleczki które obtaczamy w cukrze gruboziarnistym .
- Pieczemy w piekarniku na wysmarowanej tłuszczem blaszce na 180 stopni przez 15- 20 minut
sposób 2:
składniki:- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mielonych orzechów włoskich- do obtoczenia
- 1 kostka masła (200 g)
- olejek waniliowy
- dżem malinowy - nadzienie
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz