sobota, 11 maja 2019

sos koperkowy inny sposób

Wiem już to było, ale to inny sposób może lepszy . Oceńcie
Sos koperkowy 
składniki

  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki rosołu 
  • 1/8 l śmietany
  • dwa pęczki koperku 
  • szczypta cukru ,
  • łyżka octu

przygotowanie :

  1.  Zasmażyć łyżkę masła z dwoma łyżkami mąki  i rozrobić je rosołem , 
  2. Dodać 1/8 litra śmietany. 
  3. Dodać posiekaną sporą ilość koperku . 
  4. Doprawić łyżką octu  i szczyptą  cukru. Zagotować . Gdy gęstnieje odstawić. 
  5. Podawać z mięsem , czy kopytkami albo kluskami śląskimi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz