Kolorowy półmisek z jajkami faszerowanymi
składniki - 7-8 jajek na twardo
- 2-3 rzodkiewki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- gałązka zielonej pietruszki
- kilka marynowanych grzybów
- świeży pomidor
- zielony groszek
- liście sałaty
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD6pTdj4Qjx5y0DLvwYvCJ1x4X32LPB9c67LlWKSfuatY8cymlaQJ80tvVUwgpjf0WmsKVjOOaU3-g5j8S2vDsJ-B9YrHoH8t-vJtEbMHxVLe8bLPyRhv5JYvDXAlU8KkSgEiVdPVqDEM/s320/jajaka+faszerowane.jpg)
przygotowanie:
- jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić ma pół.
- wyjąc z jajek żółtka i utrzeć je na gładką masę z majonezem i musztardą.
- doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Nałożyć masę z żółtek w puste miejsce po żółtkach. Można użyć woreczka cukierniczego w tedy wychodzi ładny wzorek.
- udekorować całość plasterkami pociętego ogórka lub rzodkiewki, marynowanymi grzybkami lub zielonym groszkiem .
- Całość ułożyć na listkach sałaty i posypać posiekaną natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz