niedziela, 5 maja 2019

kolorowy półmisek z jajkami faszerowanymi.

 Taka przystawka dobra na każdą okazję. Święta , imieniny , imprezkę okolicznościową , czy domówkę sylwestrową. Szybko znikają z talerza.
Kolorowy  półmisek z jajkami faszerowanymi
składniki 

  • 7-8  jajek na twardo
  • 2-3  rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • gałązka  zielonej pietruszki
  • kilka marynowanych grzybów
  • świeży pomidor
  •  zielony groszek
  • liście sałaty

przygotowanie:

  1.  jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić ma pół.  
  2.  wyjąc z jajek żółtka i utrzeć je na gładką masę z majonezem i musztardą.
  3. doprawić solą i pieprzem do smaku.
  4. Nałożyć masę z żółtek w puste miejsce po żółtkach.  Można użyć  woreczka cukierniczego w tedy wychodzi ładny wzorek.
  5. udekorować całość plasterkami pociętego  ogórka lub rzodkiewki, marynowanymi grzybkami lub  zielonym groszkiem . 
  6. Całość ułożyć na listkach sałaty i posypać posiekaną natka pietruszki. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz