makaron z kapusta i wędzoną rybą
składniki- 20 dkg makaronu (łazanki lub ruski)
- 30 dag kapusty kwaszonej
- cebula
- 8 dag margaryny lub słoniny
- 25 dag wędzonej ryby.
- 5 dag sera żółtego.
- sól pieprz
- łyżka tartej bułki
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitrFeEE5bJCQ6-utGlpbami_PhUNBrcOGIlDweBVnqEadfsEfgP6wMRDGHRP_H4M_rT7_SP7g50Dc8lbBYvENnn0pn3Z4vbES-M5KGm71VeoxfULLgrFGCjz0Dybhgos75m8aQ5pGG4LQ/s1600/zapiekanka++makaronem+i+w%25C4%2599dzona+ryb%25C4%2585.jpg)
- Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić.
- Kwaszoną kapustę ugotować w małej ilości wody. Pod koniec odparowaną posiekać.
- cebulę drobno pokroić i podsmażyć.
- Dodać posiekaną kapustę i mocno podsmażyć.
- doprawić do smaku solą, pieprzem lub przyprawą chili.
- Rybę drobno pokroić
- W dużej misce wymieszać, Rybę z kapustą , cebulą i makaronem .
- Dodać starty żółty ser.
- Wysmarować naczynie żaroodporne i posypać tarta bułką .
- Ułożyć w naczyniu wymieszane składniki. Na wierz dołożyć pozostałą ilość tłuszczu i bułki tartej
- Przed podaniem podgrzać w piekarniku 10-15 minut . 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz