Galaretka przekładana
Składniki:- 1/2 l zsiadłego mleka
- 1/4 litra śmietany 18%
- 1 szklanka wody
- 1,5 opakowania galaretki malinowej ( lub innej)
- 400 g sezonowych owoców ( np. malin , poziomek , truskawek, wypestkowanych czereśni, wiśni czy czarnych jagód)
- 4 łyżki cukru pudru z wanilią.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifnsqE7r92ANMF5I7iyivGy2E_UpBxcS2LXUWlNnufNlhFO4WXLbaN8OxV8yzX7DNlPx4vD4f-0IcxQxsKfZV4XIUZL4Uz2UHF7By69V42eX8F8acQO5YdfpoInW7tSg-KTYlohhIC3U0/s1600/galaretki+z+siad%25C5%2582ego+mleka+z+owocami.jpg)
- Wybrane owoce myjemy dokładnie .
- W misce mieszamy mleko , śmietanę cukier i dobrze miksujemy.
- Dodajemy umyte owoce i dokładnie mieszamy .
- Rozrabiamy w szklance wrzącej wody opakowanie galaretki i dodajemy tężejąca galaretkę do mleka i śmietanki z owocami.
- Dodajemy też cukier puder z wanilią.
- Całość przelewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki aby stężało.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz