Chrzan na zimno.
składniki- 2-4 korzenie chrzanu
- trochę wrzątku
- ocet i cukier do smaku
- można dodać dwa ugotowane jajka na twardo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhtlQd2ZI0DCNPdH3oKc41E_tgNF-Sx34ohgjxtKzCmqRl6qDx8yA9Pn_m5jAlO89yitqcxnEbiXdpHGSly7VjUZdPxRF_iqh9Ha-QIKTe8drNFwVH5FkraFQR54jwegAboR1XPu1AnQ8/s320/chrzan-tarty.jpeg)
przygotowanie:
- Korzenie chrzanu obrać i zetrzeć na tarce
- Chrzan Sparzyć wrzątkiem .
- Jajka dotujemy na twardo . żółtka ucieramy z cukrem . a białka kroimy drobniutko. Dodajemy wszystko do chrzanu
- Dodać octu i cukru do smaku.
- Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz