niedziela, 12 maja 2019

Chrzan na zimno - pasta

 Coś ostrego ale bardzo potrzebnego.  Idealnie pasuje  do różnego rodzaju potraw i dań czy zwykłych kanapek z jajkiem lub wędliną. Zastosowań ma wiele choć nie wielu  odpowiada jego ostry smak.

Chrzan na zimno.
 składniki

  • 2-4 korzenie chrzanu
  •  trochę wrzątku
  •  ocet  i cukier do smaku
  • można dodać dwa ugotowane jajka na twardo.

przygotowanie:

  1.  Korzenie chrzanu obrać i zetrzeć na tarce
  2.   Chrzan Sparzyć wrzątkiem .
  3. Jajka dotujemy na twardo . żółtka ucieramy z cukrem . a białka kroimy  drobniutko.  Dodajemy wszystko do chrzanu 
  4. Dodać octu i cukru do smaku. 
  5. Gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz