Trochę Francji na talerzu. Szybka i smaczna zupa cebulowa z dodatkiem sera i grzanek. Dobra na zimowe wieczory i na przeziębienie . Suci i rozgrzewa. Spróbujcie sami.
Zupa cebulowa
składniki ( na 2-3 osoby)
przygotowanie :
- Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle.
- Zalać wodą i dodać kostki bulionowe. Gotować około 15 minut.
- Masło z mąką rozetrzeć i podprażyć na patelni a następnie zaprawić nim zupę.Zagotować.
- Zupę doprawić tymiankiem , solą i pieprzem do smaku.
- Można dodać trochę tartego żółtego sera i podprażonego czosnku.
- Zupę podawać z przypieczonymi grzankami z chleba razowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz