Sos chrzanowy:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfkZdhcYz9Cay3CNnHqt71Kt9VSP8X2G30MFKTel-nVlSnQEIBJ-IMuLiDBkNpRnOubZ3fw1O5lIIznWQN2Diz-JpT3ST4g_VAS-nOmHXdTY7ygc7Pj7aWrj91CO_p8vNs-XbjVXSSB1k/s320/z24614737O%252CSos-chrzanowy-na-cieplo.jpg)
- 2-3 korzenie chrzanu
- 1 szklanka śmietany
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki rosołu lub wody
- sól , cukru, octu
- żółtko.
Przygotowanie:
- Chrzan umyć obrać i zetrzeć na tarce.
- Smażyć na maśle dodać 2 łyżki mąki
- Wlać dwie szklanki rosołu lub wody
- Zagęścić śmietaną .
- Doprawić do smaku solą, cukrem , octem
- Wpić jedno żółtko. Zagotować .
- Gdy zgęstnieje podawać z mięsem lub jajkiem ugotowanym na twardo .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz