Racuszki z serka homogenizowanego
Składniki:- 2 opakowania serka homogenizowanego np. waniliowego.
- 2 jajka
- 2-3 łyżki mąki
- otarta skórka z cytryny
- szczypta soli
- 4 dkg cukru pudru do posypania
- 8 dkg oleju do smażenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTi9H6TXjtaHJFjoLfF67BYOAbwcglOzFuf-_bM5HlBPddCymsKfCVlzc_wYvDxirxooXWJXS13lnecvsiGl67QFogGY0OSY8cQTOz0yODrgGLjRw4pHT8DkAExhz9QKhYDnBJoVZHt6s/s320/16640-v-900x556.jpg)
przygotowanie :
- Serek przekładamy do miski , dodajemy żółtka jaj. wymieszać i przyprawić do smaku odrobiną skórki z cytryny i soli
- Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej.
- Dodać mąkę. wymieszać dokładnie
- Racuszki kłaść łyżką nasączoną w tłuszczu / wodzie, na rozgrzany olej .
- Smażyć przez kilka minut na złoty kolor z obu stron.
- Układać racuszki na półmisek a przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz