czwartek, 9 maja 2019

ostrobok z konserwy po francusku

Kolejna kulinarna  wyprawa za granicę. Tym  razem  do Francji.

ostrobok z konserwy po francusku 
składniki:

  •  1 puszka konserwy z ostroboka w dowolnej zalewie. 
  • drobno posiekana zielona pietruszka
  • drobno posiekany pęczek szczypiorku
  • ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 1 duży pomidor lub przecier pomidorowy 
  • olej sojowy

 przygotowanie sosu :

  1.  Na rozgrzany  tłuszcz (olej)  wrzucić drobno posiekaną  cebulę i szczypiorek. 
  2. Dodać roztarty czosnek i posiekaną zieloną pietruszkę , pokrojone pomidory lu przecier pomidorowy .
  3.  Przyprawić do smaku solą i pieprzem. 
  4. Filety odsączyć z zalewu . 
  5. Ułożyć na półmisku i  polać przygotowanym sosem.
  6.  Podawać na ciepło lub zimno. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz