Biszkopt na sześć
składniki:- 6 jaj
- 1 szklanka cukru( około 6 łyżek)
- 1 szklanka mąki pszennej ( około 6 łyżek )
- 6 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcLmDlEemJk6WxUlE-uzIi6QKUHKNgZsSsAhooKlbMhF4VYvmvsoumlh6hWUJITOv3DngeP60mi3FxJjVop7rr0oCP9Up1bV_CloQ_lUT7EjpAQYTeP6kDpJCETS5Am6SpMlL8fab7pvQ/s320/biszkopt+na+6.jpg)
Przygotowanie:
- Białka jajek ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.
- Żółtka rozetrzeć z cukrem na puszysta masę.
- Do żółtek dodać przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia.
- Na końcu piane z białek.
- Delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
- piec około 30 minut na 170 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz