Bigos z kiszonej kapusty
składniki ( na 4-5 osób)- 1 kg kapusty kiszonej
- 25 dkg boczku wędzonego
- 15 dkg słoniny
- 1 łyżka smalcu
- 30 dkg kiełbasy żywieckiej
- 15 dkg cebuli
- 1/2 łyżki pasty pomidorowej
- sól , cukier , pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqlKr7xqrFDagj3MfBKva9JLdR7TdrheQOjwHnnsrTmXdNXBvObk6mAC-ClyIyf8pxo0FRzf0j4_jMHDYAHHN9f2ILGkyoAaVp3g4v9g7HZ2FbWEh5kl8oaupEoqhDIcnbJcOv3xc6ubg/s320/bigos_z_kiszonej_kapusty_01_0.jpg)
przygotowanie:
- kapustę zalać gorącą wodą dodać smalcu ,
- słoninę i drobno pokrojony boczek podsmażyć na patelni .
- kiełbasę też drobno skroić i podsmażyć razem z boczkiem.
- cebulkę posiekać drobno i poddusić z kiełbasą. Wszystko dodać do gotującej się kiszonej kapusty .
- Pod koniec gotowania dodać pasty pomidorowej i doprawić do smaku : solą , pieprzem odrobiną cukru .
- Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub kromką chleba .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz