kotlety z kury
składniki:
- dwie piersi z kurczaka
- szklanka mleka
- czerstwa bułka
- 4 dkg masła
- 2 jajka
- 5 dkg bułki tartej
- sól , pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi360OJJ5R6DHCc6-hg7HhkCiuyBuNXSvWvRR89qDBgU9mpF6CHFUc7kg0ErGGgxrQQFe7uBF137VI9cASZ3QcfZiPKeqKv5BY5dR-8GD-jj8Z3VyqDU0deWBFGQkq07rXEX91V3azG7Os/s320/IMG_2212-1024x7101.jpg)
Przygotowanie:
- Bułkę namoczyć w mleku ,
- Zmielić mięso razem z bułką .
- Dodać masło , jajka,
- Doprawić do smaku solą i pieprzem Wymieszać
- Formować kotleciki obtaczając je w bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym maśle około 2-3 minut z każdej strony (złoty kolor )
- Gotowe kotleciki można podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz