wtorek, 30 kwietnia 2019

kotlety z kury

Też dobre są.
kotlety z kury
składniki:

  •  dwie piersi z kurczaka
  • szklanka mleka
  • czerstwa bułka
  • 4 dkg masła
  • 2 jajka
  • 5 dkg bułki  tartej
  • sól , pieprz

Przygotowanie:

  1.  Bułkę   namoczyć w mleku ,  
  2. Zmielić mięso razem z bułką .
  3.  Dodać masło , jajka, 
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem  Wymieszać
  5. Formować kotleciki obtaczając je w bułce tartej. 
  6. Smażyć na rozgrzanym maśle  około 2-3 minut z każdej strony (złoty kolor )
  7.  Gotowe kotleciki można podawać z ziemniakami  i ulubioną surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz