Sałatka śledziowa:
składniki:(2-3 osoby)- 3 duże śledzie (matiasy )
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe albo kiszone
- mały słoiczek grzybków w occie
- jedno jabłko
- pieprz sól do smaku
- majonez mały.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZqRs_wxaHhNHuRHQt_BwINsymZbunzyJxO8RsRObBNuCIpxy93lrNW6W4KbaEUFT1k_cVANbinRvQEAQma7gvWAyCF0DiqM6I8FEM692HzEvmod4krCpMefj62c6SAubVScIVQxNIJp0/s320/sa%25C5%2582atka+%25C5%259Bledziowa.jpeg)
- Śledzie wymoczyć w wodzie i pokroić w drobniejszą kostkę.
- Jajka ugotować na twardo obrać i pokroić drobno
- Ogórki obrać ze skórki i pokroić drobno albo nie obierać i pokroić ( ja wolę obrać)
- Grzybki też pokroić drobno
- Jabłuszko obrać i pokroić drobno
- Dodać mały majonez
- Doprawić do smaku pieprzem i solą. Ale na sól uważajcie bo Matyjasy same w sobie są słone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz