Pomidorki nadziewane serem i wędliną:
składniki 15 dkg żółtego sera
2 jabłka
15 dkg wędliny
2 małe ogórki konserwowe
2-3 łyżki majonezu lub gęstej śmietany
łyżka musztardy.
8 dojrzałych pomidorów
8-16 listków sałaty
przygotowanie:
- Ser i jabłka zetrzeć na tarce
- Ser i jabłka starte wymieszać ze śmietaną lub majonezem.
- ogórki drobno pokroić.
- Wędlinę pokroić w kostkę .
- Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Pomidory umyć ,Trzykrotnie nacinając głęboko na krzyż szypułki wydrążyć. Pomidory mają przypominać kwiat tulipanu.
- Do wydrążonych pomidorów nałożyć przygotowany farsz. Podawać na listkach sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz