wtorek, 16 kwietnia 2019

Fasolka szparagowa w słoiku

Uwielbiam fasolkę.  Mogłabym ja jeść cały rok. Ten przepis to chyba dobry pomysł na fasolkę zimową porą. Wypróbuję kiedyś  a wy?
Fasolka szparagowa w słoiku
składniki :

  • 1-2 kg  fasolki szparagowej (żółta lub zielona,  ja wolę zdecydowanie żółtą )
  • 1-2 łyżki soli
  • kwasek cytrynowy
  • woda
Przygotowanie:
  1. Fasolkę obrać i umyć.
  2. ugotować w dużym garnku w osolonej wodzie z kwaskiem cytrynowym
  3.  do wyparzonych słoików przełożyć ugotowana fasolkę i zalać wodą z solą i kwaskiem cytrynowy.
  4. pasteryzować około 20 minut.
  5. słoiki wystawić do góry dnem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz