wtorek, 30 kwietnia 2019

pasta z wątróbki

 Dla koneserów  wątróbki. Wątróbka  zdrowa ale nie każdemu smakuje. Mimo to może ktoś taki  tu zajrzy wiec przepis dodam
pasta z wątróbki
składniki:

  • 15 dkg wątróbki
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 10 dkg mięsa
  • cebula 
  • ząbek czosnku
  • majeranek 
  • bułka tarta 
  • pieprz , sól ,  do smaku
przygotowanie:
  1. Mięso z boczkiem  ugotować.
  2. Wątróbkę sparzyć.
  3. Cebulę i czosnek  drobno posiekać.
  4. Mięso , boczek i wątróbkę z cebulą zmielić na gładką masę
  5. Doprawić do smaku   pieprzem , solą, majerankiem. 
  6. Dodać trochę bułki tartej . 
  7. wyłożyć na blaszkę  i posypaną bułką tartą i zapiec w piekarniku 15-20 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz