pasta z wątróbki
składniki:- 15 dkg wątróbki
- 15 dkg boczku wędzonego
- 10 dkg mięsa
- cebula
- ząbek czosnku
- majeranek
- bułka tarta
- pieprz , sól , do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijb7rCdp0VbiWbd9NuaXDEhO4SfEcGM8UB8tkTd4OVwfftH40w2NtqwjPbTz1eWLK_yP0SyfgxWQd8udcUe90KcG417_WaCOCSjzXFHS-vc8lKqYJBAmimM0geX6YCynk0RSwEXlTcCp0/s320/pasta_z_watrobki1.jpg)
- Mięso z boczkiem ugotować.
- Wątróbkę sparzyć.
- Cebulę i czosnek drobno posiekać.
- Mięso , boczek i wątróbkę z cebulą zmielić na gładką masę
- Doprawić do smaku pieprzem , solą, majerankiem.
- Dodać trochę bułki tartej .
- wyłożyć na blaszkę i posypaną bułką tartą i zapiec w piekarniku 15-20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz