strudel wołowy ( mięsny )
składniki :![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj22NFSoEPKhBzhvV8QVWbdzb-5CXFGfS41SP9Jrc1dQCvVw0XMUU6RSrjldQEiX8M2OqjKkReLzlz0-1QxCjLdlGKWTD6q4_XBm_zqirZyP_Wmtpsr1VytX6aOjcKU6KzmbmXr8nr8zO4/s320/file.zrazy.jpg)
- 1 kg wołowiny bez kości
- 2 żółtka
- 1-2 łyżeczki bułki tartej
- 2 cebule
- pieprz , sól do smaku
- 1/4 szklanki śmietany
- 1-2 łyżeczki masła
przygotowanie:
- masło rozpuścić dodać pokrojoną cebulkę i bułkę tarta. Przelać i wystudzić do miseczki.
- dodać żółtko do wystudzonej cebuli i bułki tartej.
- mięso pokroić w plastry i rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem
- kotlety posmarować farszem i zwinąć .
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
- Dusić w rondelku do miękkości .
- mięso wyjąć gdy będzie miękkie a do sosu dodać śmietany .
- podawać z ziemniakami i kapustką czerwoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz