poniedziałek, 29 kwietnia 2019

strudel wołowy

 Znam słyszałam o strudlu z jabłkami ale wołowy? No cóż  kto lubi  mięsko wszędzie je doda :)
  strudel  wołowy ( mięsny )
 składniki :

  •  1 kg  wołowiny bez kości
  •  2 żółtka
  • 1-2 łyżeczki bułki tartej 
  • 2 cebule
  •  pieprz , sól do smaku
  • 1/4 szklanki śmietany
  • 1-2 łyżeczki masła

przygotowanie:

  1.  masło rozpuścić  dodać  pokrojoną cebulkę i bułkę tarta. Przelać i wystudzić do miseczki.  
  2. dodać żółtko do wystudzonej cebuli i bułki tartej.  
  3. mięso pokroić w plastry i rozbić na kotlety, oprószyć solą i pieprzem  
  4.  kotlety posmarować farszem i  zwinąć . 
  5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.  
  6. Dusić  w rondelku do miękkości . 
  7. mięso wyjąć gdy będzie miękkie a do sosu dodać śmietany .
  8. podawać z ziemniakami i kapustką czerwoną. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz