poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Torcik na zimno z jabłkami

Coś innego. Coś słodkiego. Coś  urodzinowego. Coś zimnego.  

Torcik na zimno z jabłek
 składniki
  •   2 jajka
  • 1 kostka masła
  •  1-2 galaretki 
  • 1 kg jabłek (6-8 dużych  jabłek )
  •  3/4 szklanki  cukru
  • cukier waniliowy 
  • biszkopty ( 1-2 paczki )

Przygotowanie:
  1. jajka , cukier  , masło utrzeć 
  2. jabłka trzemy na tarce  i  mieszamy z cukrem waniliowym 
  3.  galaretki rozpuścić w 3 szklankach  wrzącej wody. 
  4. jedną  tężejącą galaretkę dodać do masy
  5.  tortownicę wyłożyć biszkoptami.
  6. Na biszkopty wyłożyć masę i wstawić na chwilę do lodówki do zastygnięcia. 
  7. Następnie  wyłożyć owoce i  zalać drugą galaretką .  
  8. jedną  tężejącą galaretkę dodać do masy .
  9.  Na koniec można zalać  drugą galaretką. Schłodzić w lodówce

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz