Torcik na zimno z jabłek
- 2 jajka
- 1 kostka masła
- 1-2 galaretki
- 1 kg jabłek (6-8 dużych jabłek )
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- biszkopty ( 1-2 paczki )
Przygotowanie:
- jajka , cukier , masło utrzeć
- jabłka trzemy na tarce i mieszamy z cukrem waniliowym
- galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody.
- jedną tężejącą galaretkę dodać do masy
- tortownicę wyłożyć biszkoptami.
- Na biszkopty wyłożyć masę i wstawić na chwilę do lodówki do zastygnięcia.
- Następnie wyłożyć owoce i zalać drugą galaretką .
- jedną tężejącą galaretkę dodać do masy .
- Na koniec można zalać drugą galaretką. Schłodzić w lodówce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz