Pasta ze szprotek
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhV1ke6R9OaWptjmSbSDVRwXz9gsCzD0CkV_NpN6wGhEGME2w_bxRxlVec4kU2ALO8zAnjhkOVTopxZalWGGhr-hdce4vRUMn_kJMDPWhMx_oXi3vQe3V6KrgEfuIUp794Z0LdKaaj5q1s/s320/pasta-ze-szprotek-i-tunczyka-262228.jpg)
- dwie puszki szprotek w oleju
- cebula
- pieprz
- dwa jajka
Przygotowanie:
- szprotki dokładnie pognieć widelce z olejem
- dodać drobno posiekaną cebulkę
- jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę lub utrzeć razem z szprotkami na gładką pastę.
- doprawić pieprzem .
- Rada: Szprotki mogą być wędzone ( nie z puszki) ale wtedy trzeba je dokładnie obrać i dodać ze 2 łyżki oleju samemu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz