poniedziałek, 15 kwietnia 2019

Rolada domowa z galaretką

Była już Rolada biszkoptowa teraz  podam wam troszkę inny przepis. Mam nadzieje , że dobry.

Rolada Domowa:
składniki:

  • 4 jajka 
  • 3/4 szklanki maki 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 i 1/2  śmietany 24%
  • garść rodzynek 
  • jedna  galaretka

Przygotowanie

  1.  białka ubić na sztywną puszysta pianę.
  2. Dodać cukru, żółtka , mąkę i proszek . 
  3. dużą formę wysmarować tłuszczem a następnie wylać ciasto. 
  4. piec około 30 minut w nagrzanym piekarnik 180  stopni.
  5. śmietanę i łyżkę cukru z rodzynkami  ubić i wysmarować biszkopt. 
  6. rozpuścić galaretkę i tężejącą wyłożyć na ubitą  śmietanę. 
  7. Zawinąć biszkopt   w roladę i do lodówki na 1-2 godzinę. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz