Ktoś z was jadł?
Rosół wołowy:
składniki:- około 1 kg mięso wołowe
- 1 średni por ,
- 3 korzenie pietruszki
- 2 marchewki
- 1/3 selera
- kilka listków magi lub w płynie
- pieprz i sól do smaku.
- 1-2 liście laurowe
- 2-3 ziela angielskie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhYto422p6h9zjeDf_f84PMebP_eT17KjO-bKfW0cUHpr_Cf5pW2ZlrveXsaWZcP67LyrXx-7E-6pZhWL1SS9tGDOKjvwoahtbgtiZjJWh4sr_eP-km5tqAG2gNbCzWiBTyWqlhRnxqd0/s320/ros%25C3%25B3%25C5%2582+wo%25C5%2582owy.jpeg)
Przygotowanie:
- Do dużego garnka wlewamy wodę.
- Mięso opłukane wkładamy do gotującej się wody.
- Gotujemy mięso na małym ogniu. Zbierając od czasu do czasu szumowinę.
- Dodajemy pokrojone warzywa : por, pietruszkę, seler , marchewkę.
- Cebulę możemy podpiec zanim wrzucimy do rosołu.
- Dodajemy listek laurowy i ziele angielskie.
- Przyprawić sola pieprzem i maga do smaku ,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz