składniki
- 1/2 kg kości wołowych
- 1 kg flaczków
- 20 dkg włoszczyzny
- łyżka mąki
- dwie łyżki tłuszczu
- 1/3 szklanki kwaśnej śmietany
- pieprz , sól , majeranek
- cebula
- 5 dkg sera.
przygotowanie:
- Flaczki oczyści zalać wodą zagotować , odlać wodę, dodać drugi raz wodę zagotować , wylać i zaleć kolejna wodą zagotować. ( zmienić wodę minimum 3 razy)
- kości gotować z połową włoszczyzny . dodać flaczki, gotować 2-3 godziny.
- wyjąć włoszczyznę pokroić , Dodać do zupy,
- Cebulę przyrumienić . Dodać do zupy
- przyprawić do smaku solą, pieprzem, majeranek.
- Zrobić zasmażkę z mąki, masła . smażymy ją do zbrązowienia. Dodajemy troszkę wody. Papryki. Mieszamy dodać do flaczków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz