pasta twarogowa
składniki:- dwie kostki twarogu pół tłustego (400 g w sumie)
- 1-2 łyżeczki kwaśnej śmietany
- pęczek szczypiorku lub kope
- sól , cukier, do smaku
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk0o8wutiaOW8h3MmCOeh10kEntzt4F4i8P8eQ-1LaDnME2e5bqwqxhKldXeAtDjh8u4GgMNu5sNEXJs4VFFSD2Ou7C2Ox1i9KDBubl5pIXhnE0hBHDeauP82dDzNKmE62NXgzHBd0AM4/s320/pasta-twarogowa-z-kiszonym-ogorkiem-468151.jpg)
przygotowanie:
- Twaróg zmielić przez maszynkę na gładką masę
- Dodać cukier , sól do smaku.
- Troszkę śmietany i jeśli lubimy troszkę szczypiorku lub cebuli.
- Wszystko dobrze wymieszać na jednolita konsystencję.
- Smarować na chleb.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz