Mi kiedyś jakoś ono nie smakowało, ale z czasem się do niego przekonałam. Może i wam zasmakuje. Spróbujcie
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjr38mi9w_bY0OCDg6Fx1tGrTCihVTAU-ZDwM1o9JN9DF_5eydxnLw1qaENLjIB4T-XWmpKathF8z3WXXtaXJ1fyI8jEBRp_ZXJUcTS2zJIhigMQrkdciTRNb9RKUahbo3hlNqPUe4Am_E/s320/makaron_cebulatwarog1.jpg)
Makaron z twarogiem.
składniki:( 4-5 osób )
- 1/2 kg makaronu. (świderki , rurki , muszelki lub inne)
- 25 dag twarogu
- 1/3 szklanki kwaśnej śmietany (opcjonalnie)
- sól , pieprz , cukier
Przygotowanie :
- Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie.
- Twaróg pokruszyć na drobno dodać troszkę cukru można dodać troszkę śmietany .
- Można jeść go na dwa sposoby.
2. do żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem naczynia włożyć makaron , warstw twarogu , znowu makaronu twarogu, posypać cukrem, zalać śmietaną. i zapiec. w piekarniku. 200 stopni około 20-30 minut.
Rada: u nas najlepiej sprawdza się sposób 1. Szybki i smaczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz