poniedziałek, 15 kwietnia 2019

pasta - z Makreli wędzonej

Uwielbiam tą pastę. Na kanapki  w sam raz . Smaczna i sycąca.

pasta z  Makreli wędzonej
 składniki :

  •  duża makrela wędzona
  • 2-3 jajka ugotowane
  •  mała cebula 
  •  pietruszka zielona 
  • sól , pieprz do smaku

 Przygotowanie:

  1. Makrelę obrać ze skóry i ości. Porwać  na piórka.
  2. jajka ugotowane obrać i pokroić w kostkę
  3.  małą cebulkę pokroić drobno
  4.  pietruszkę  poszatkować 
  5. dodać  trochę oleju  (2-3 łyżki)
  6.  doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rada:Można ją zmielić na gładką pastę. Ale ja  preferuję taką drobno posiekaną  wersję z kromką chleba lub dwoma i kubkiem ciepłej  herbaty :) Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz