Biszkopt (Czterojajeczny)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh1M7ZJMOWAObC5MkJljhueKnNhBWhzvBq0dLofPpnipq_LxUL2EBxl0uZJdpvIx9NKUakNOeKka9Nx4hHLioTIxCofXZ9NJAWgpLdXsyTmE3KOkoigC6fGsHmEuqmWj4VuPZICHZ9qSg/s320/biszkopt.jpeg)
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru (pudru)
Przygotowanie:
- Białka ubić na sztywną pianę.
- Żółtka ubić z cukrem dodać do nich ubitą pianę z białek.
- Dodać przesiane obie mąki z proszkiem
- Biszkopt piec około 40 minut w 180 stopniach .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz