Przecier z pomidorów :
składniki:- 1 i 1/2 kg pomidorów
- 1 kg papryki czerwonej
- 1 kg jabłek
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- 3 główki czosnku serio?
- 1 i 1/2 szklanka oleju
- pieprz i sól do smaku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJQnuO_hqYoUaYAMZ1rJRLziWKP0Y0SdPbmg5aah4_BVWTSs-oIDo0SJHW_ZEquKZqbHdcmQqQfzRm4zcN5bSLvyqDdgNx9BhlaYO9fRBnAd5ZmXQ-_9dwN441PgjphNKPQGauvBdsBvc/s320/przecier-pomidorowy-3-891x500.jpg)
przygotowanie:
- pomidory , paprykę , jabłka przemielić przez maszynkę lub zblędować i gotować 45 minut.
- uwaga: pomidory i paprykę lepiej obrać ze skórki !
- czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do oleju
- olej z czosnkiem dodać do gotujących się pomidorów i papryki . Wymieszać
- doprawić solą i pieprzem , cukrem. Wymieszać.i gotować około 15 minut.
- po upływie 45 minut. Gorący przecier przełożyć do wyparzonych słoiczków . Wytrzyma miesiąc bez pasteryzowana .
- przecier można za pasteryzować wtedy wytrzyma dłużej.około roku.(pasteryzować około 15-20 minut)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz