Staram się je jeść częściej niż raz w roku , wiem to zbyt rzadko. Zwłaszcza przy niedoborze selenu .
A wy jak często jadacie ryby?
Pieczona ryba:
składniki ( na jakieś 1-2 osoby)
przygotowanie:
- Filety przyprawić solą i pieprzem
- opruszczyć z obu stron mąką
- Oproszone filety ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
- pokroić cebulę i posypać na rybę.
- obrać i pokroić pieczarki i dodać do ryby.
- Można dodać również pokrojone ziemniaki i upiec je razem z rybą jako pełne danie obiadowe.
- Wszystko stopić olejem .
- wstawić do piekarnika na około 25 minut.
- Pod koniec pieczenia na każdy kawałek ryby położyć odrobinę masła.
- Rybka dobrze czuje się w towarzyskie surówki z czerwonej kapusty .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz